Rendkívüli a kereslet az Opel Astra Sports Tourer iránt

Az angol gyártóüzem a kapacitása határáig feszítve dolgozik.

Opel Astra Sports Tourer

Az Opel Astra Sports Tourer még nincsen egy éve a piacon, de a nagy-britanniai Ellesmere Port autógyárában már elkészült belőle a 100 ezredig példány. A várakozásokon felüli az érdeklődés a Sports Tourer iránt, jelentette ki Alain Visser, az Opel elnökségének értékesítésért, marketingért és szervizszolgáltatásokért felelős tagja.

Véleménye szerint a jó formaterv, az innovatív technológia és a mindennapi használatra való alkalmasság elegye szerte Európában elismerésre talált. A típusról a cikkünket és videónkat olvasóink itt találják.

A tavaly szeptemberben a szalonokban megjelent Sports Tourer rövid időn belül a piaci szegmense éllovasává vált Európában és Németországban. A kereslet kielégítésére az angol gyártóüzem a kapacitása határáig feszítve dolgozik, mindennapossá váltak a külön műszakok.

Az autó legnagyobb piaca Németország, ahol eddig kereken 40 ezer példány talált gazdára. A második és harmadik helyen Olaszország és Nagy-Britannia áll. A típusnál a motoron terén az európai eladási listák élére az 1.4 literes turbós benzines került.