Barion Pixel

BYD ATTO3 elektromos autó

Rólunk

Nyomtatott havi autósmagazinunk, Az Autó már 31. évfolyamában jár, bár az 1993-as kezdetekkor még máshogy hívták. A szerkesztőség és a tulajdonosi gárda nem változott, ennek ellenére 2009-ben – jelentős részben kényszerből – nevet változtattunk, Autó2-ből Az Autó lettünk. A tartalom, a hangnem, a műszaki központú szemlélet maradt, ma is igyekszünk kritikusak, támogatók, ismeretterjesztők, és érdekvédők lenni, hűen alapító főszerkesztőnk a néhai Surányi Péter szellemiségéhez. Másik havilapunk a régi autók és motorok világában él, de a Retro Mobil – 2003-as alapítása óta – lényegében mindennel foglalkozik, ami régi és közlekedésre való.

Időről-időre katalógusokkal, gyűjteményes kiadásokkal jelentkezünk, sokféle témában, de mindig az autózás, és a közlekedés körében. Az elmúlt több mint 30 évben készítettünk már sok tévé- (Autó2, Autóvízió, Automobil) és rádióműsort (Tempó), szerveztünk tesztnapokat, konferenciákat, bemutatókat. 2006 óta mi vagyunk a hévízi veteránautó szépségverseny, a Lotus-Retro Mobil Concours d’Elegance szakmai szervezői, főszerkesztőnk, Szécsényi Gábor pedig 2015 óta képviseli Magyarországot a 32 európai nemzetet összefogó Autobest szakmai zsűrijében.

Hiszünk abban, hogy a szakmai tisztesség, a műszaki pontosság és az érdekvédelem ma is érték és az is marad. És persze hisszük, hogy online éppúgy értő, és autókedvelő olvasókra találunk, mint nyomtatásban!