Megvan Európa legjobb vétele!

Az Autobest immár 32 tagú zsűrije a tisztán elektromos hajtású Dacia Springet választotta 2022 legjobb új autójának, azaz “Európa legjobb vételének”.

A szavazási fordulók után idén hatan jutottak a döntőbe, végül összesen 14 674 ponttal a Spring győzedelmeskedett. A további sorrend: Skoda Fabia (13 364 pont), Opel Mokka (13 312 pont), Renault Arkana (13 196 pont), Toyota Yaris Cross (12 988 pont), és Hyundai Bayon (12 466 pont).

Autobest 2022 – Európa legjobb vétele a Dacia Spring

A zsűri más díjakról is döntött. Az autóipari csúcsmenedzserek sikereit elismerő Manbest idei győztese Mate Rimac, a ma a Porschével és a Bugattival is szorosan együttműködő horvát Rimac Automobili első embere, az autóipari vállalatok díját (a Companybest-et) a Pininfarina, a Safetybest-et pedig egy pick-up, az Isuzu D-Max kapta. A Smartbest a Mercedes új térhatású műszerfala a Hyperscreen, míg az Ecobest a Renault tisztán elektromos újdonsága, a Mégane E-Tech Electric lett – ez utóbbi modell exkluzív menettudósítása Az Autó, autóslap 2022/1. számában már olvasható! A Sportbest díjazottját is kihirdette az Autobest: Alejando Agag, a Formula E és az Extreme E versenysorozat megteremtője győzött. A Technobest és a Designbest helyezettjeit később hozza nyilvánosságra a zsűri.