Hétszemélyes Hyundai Santa Fe

A Hyundai az idei Genfi Autószalonon mutatja be a Grand Santa Fe modellt, a vállalat első teljes méretű, nyújtott tengelytávú szabadidő-járművét.

A Grand Santa Fe először a 2012-es New York-i Autókiállításon mutatkozott be, ám az európai piacra külön modellváltozatot fejlesztett a Hyundai. Ennek rugózását és vezethetőségét úgy hangolták át, hogy az európai vásárlók elvárásaival összhangban erősebb csillapítást, valamint kezesebb, közvetlenebb vezethetőséget nyújtson.

A Grand Santa Fe a normál Santa Fe-nél magasabb (+ 10 mm), szélesebb (+ 5 mm) és hosszabb (+ 225 mm), amely a részben nyújtott tengelytávjának (+100 mm) köszönhető. A modell 607 literes csomagtartót kínál. A nagyobb Santa Fe hat, vagy hétüléses kialakításban választható.

Az új változat az azonos formavilág ellenére több ponton érdemben eltér az új generációs Santa Fe modelltől. Ilyen az átrajzolt hűtőmaszk, a ködfényszórók és az első lökhárító, valamint a nagyobb méretű hátsó oldalablak. A Grand Santa Fe egyedi, 18 vagy 19 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákat kap.

A modell egyetlen motorral lesz rendelhető: a 2,2 literes VGT dízelmotor 197 lóerőt teljesít. A  kocsihoz hatfokozatú automatikus sebességváltót adnak.