Megmutatták a kombi Skoda Octaviát

A szedán után lehullt a lepel a Genfben élőben is bemutatkozó kombi Skoda Octaviáról. A cégautóként és családi autóként is sikeres cseh puttonyos minden tekintetben felülmúlja elődjét.

A Škoda Octavia Combi méreteiben is jelentősen megnőtt, 90 milliméterrel hosszabb, illetve 45 milliméterrel szélesebb elődjénél, tengelytávja pedig közel 11 centiméterrel bővült. 610 literes csomagtartója a hátsó ülések lehajtásával 1740 literesre bővíthető. Puttonyában kétoldalú csomagtérborítás, hálórendszer, táskaakasztó kampók segítik a csomagok biztonságos szállítását. További praktikus részlet a Skoda Rapidban bevezetett tanksapka-fedélbe rejtett jégkaparó vagy a láthatósági mellény vezetőülés alatti rekesze, de van kabátakasztó, a hátsó üléstámla csomagtérből is előredönthető. A terjedelmes csomagok szállítását a lehajtható első utasülés segíti. A variálható pozíciójú és teljesen lesüllyeszthető, csomagtérpadlóba rejtett rakodórekeszben a csomagtérroló és a tetőlécek is praktikusan tárolhatók.

A kombi Octaviának korszerűsödött a biztonsága, rendelhető hozzá városi koccanásgátló, fáradtságérzékelő, sávtartást segítő, távolságtartó tempomat, távfény-asszisztens, valamint akár kilenc légzsák.

A motorpalettán négy benzin- és két dízelmotor sorakozik. A 2013 harmadik negyedévétől rendelhető GreenLine változat kilométerenként mindössze 89 gramm szén-dioxid-kibocsátással üzemel, és átlagosan 3,4 liter gázolajjal is beéri 100 kilométerenként. A 2013-as Genfi Autószalonon látható először az új összkerékhajtási rendszerrel és az ötödik generációs Haldex-tengelykapcsolóval szerelt Škoda Octavia Combi 4×4 változat.