Sanghaj hírei I-rész.

Már a világ nagy szalonjainak sorába tartozik a pekingivel évenként váltva megrendezett Sanghaji Autószalon. Surányi Péter képriportja.

Valódi kínai

Az önálló kínai Geely kisautója, az MR203 4125 m-es hosszával igazi alsó-középosztályos. 1,3-as (86 LE, 110 Nm és 1,5-ös (94 LE, 128 Nm), négyhengeres, hengerenkénti befecskendezéses motorokat kínálnak hozzá, ötfokozatú kéziváltóval. A gyengébbik fogyasztása 5,0 l/100 km, az erősebbé 5,9 (gyári adatok szerint), gyorsulása 14, illetve 13 mp álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a végsebesség 160 és 170 km/óra.

A legnagyobb

Kína legnagyobb magántulajdonban levő autógyártója, a Great Wall Motor Company Limited, (Nagy Fal Kft.) városi négykerékhajtásúakra (SUV), sportos szabadidőautókra (SUV), pickupokra (ez utóbbi kettőben piacvezető), buszokra és lakóautókra specializálta magát. A 4,6 méter hosszú, 1,8 széles és 1,7 magas Hover CUV a gyártó szerint képes a személyautó, a SUV és a kombi szerepét betölteni, és kiemelkedő a terepjáró képessége. Négyhengeres, 2,4 l-es, soros, hengerenkénti négyszelepes (SOHC) motorja Mitsubishi, és megfelel az Euro3-as előírásoknak.

A Ford partnere

A Chongquing Changan Automobile Co Limited elsősorban fejleszt, gyárt, importál és exportál autókat, autómotorokat és az autózáshoz kapcsolódó termékeket, de kínai partnere a Fordnak és a Suzukinak is. Tanulmányautója, a Drive Wind izgalmas és eredeti munka. Csupán a méretei ismertek: a hossza 4,3 méter, a szélessége 1,5 m, a hasmagassága 19 cm.