Maserati Quattroporte V6-os motorral

Kiszivárogtak az első technikai adatok a Maserati Quattroporte új generációjáról. A benzines alapmotor turbós V6-os lesz, teljesítménye 410 lóerő.

Hiába próbálta titkolni az új Quattroporte motorkínálatát a Maserati, máris kiszivárogtak az első technikai információk az autóról. Korábban is sejteni lehetett, hogy egy 530 lóerős V8-as lesz a palettán, de erre csak egy trükkös rendszámfelirat utalt.

A benzines alapmotor egy közvetlen befecskendezéses, turbós V6-os lesz 410 lóerős teljesítménnyel. Ezzel az egységgel kereken 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra az autó, a végsebessége 285 km/óra. Párosítható összkerékhajtással is, ez esetben 4,9 másodpercig tart a százas sprint, a végsebesség viszont 1 km/órával csökken.

Az új Quattroporte V8-asa két turbófeltöltőt is kapott, csúcsteljesítménye 530 lóerő. 100-as tempóra 4,7 másodperc alatt gyorsítja az elődjénél hosszabb limuzint, végsebessége 300 km/óra felett van. Mindkét motorhoz új fejlesztésű, nyolcfokozatú ZF automata váltó kapcsolódik. Várhatóan dízelmotort is kap az autó, erről egyelőre nem tudni részleteket.