Brutálisan erős lett az elektromos SLS AMG

Félelmetesen erős, 751 lóerős lett a Mercedes-Benz SLS AMG elektromos változata. A Párizsban kiállított sportkocsinál soha nem készült még erősebb AMG modell, de ennek ára is van: legkevesebb 120 millió forintot kell fizetni az autóért.

Párizsban rántották le a leplet az elektromos Mercedes-Benz SLS AMG szériaváltozatáról, a sportkocsi az Electric Drive utónevet kapta. A kupéban összesen négy elektromotor található a kerekekhez közel, összteljesítményük 751 lóerő 1000 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Ezzel az elektromos sportkocsi minden idők legerősebb szériagyártású AMG modellje.

A villanymotorok miatt nem kell lemondani az akusztikus élményekről sem, egy 11 hangszórós rendszer biztosítja a vezetési szituációhoz illő, benzinmotort idéző hanghatásokat. A szigorúan limitált példányszámban készülő sportkocsi 3,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, végsebességét 250-nél korlátozták.

Az 548 kilós lítium-ion akkumulátort a Forma-1-es Mercedes AMG segítségével fejlesztették, teljesítménye combos 60 kWh, így 250 kilométeres hatótávolságot biztosít a szupererős autónak. Már jövő nyáron elkezdődnek a kiszállítások, de az autó nem lesz olcsó: 120 millió forintos alapárával több mint kétszer annyiba kerül, mint a benzines SLS AMG GT.