Hivatalos adatok a Citroen DS3 kabrióról

A Fiat 500 mintájára tolótetős kabriót készített a Citroen a DS3-ból. Párizsban mutatkozik be, motorjai az alapváltozatból érkeznek. A tető háromféle mintával, kerete tíz színben rendelhető. A forgalmazás jövő év elején kezdődik.

Nem klasszikus, hanem a Fiat 500 mintájára tolótetős kabriót faragott a Citroen a DS3-ból, az autó a párizsi kiállításon mutatkozik be. Ennek megfelelően az újdonság a sima DS3-as alapjaira épül, amely két évvel ezelőtti bemutatása óta 180 ezer példányban kelt el. A 3,95 méteres hosszúság, 1,71 méteres szélesség és 1,46 méteres magasság változatlan.

Citroen DS3 kabrió

A vászontető háromféle dizájnnal kapható, a keret tíz különböző színben rendelhető. A tető 16 másodperc nyílik és záródik 120 km/órás tempóig, háromféle állásban nyitható. Némi extra merevítést muszáj volt beépíteni az autóba, a tömeg 25 kilóval nőtt.

Citroen DS3 kabrió

A Citroen szerint a DS3 kabrió az egyetlen igazi ötüléses autó saját szegmensében, és a 245 literes csomagtartónál sem kínál nagyobbat senki. A motorok az alapmodellből érkeznek, az értékesítés jövő év elején kezdődik.

Citroen DS3 kabrió