Stop & Start

Városi közlekedésben az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás akár 15%-al is csökkenhet a rendszernek köszönhetően

Stop & Start; környezetbarát és takarékos

Jean-Martin Folz, a PSA Peugeot Citroen vezérigazgatója a múlt hét közepén mutatta be a cégcsoport új fejlesztését, a Stop & Start rendszert.

A Stop & Start rendszer alkalmazásával a motor hosszabb megállások alkalmával – várakozás lámpánál, ill. dugóban – automatikusan leáll és készenléti üzemmódba kerül. A motor egyből újraindul, ahogy a fékpedált felengedi és gázt ad a vezető. Az első sorozatgyártású autó, melyet ezzel az új rendszerrel is felszerelnek, a novemberben megjelenő Citroen C3 1.4 16V Stop & Start lesz. A rendszert egyébként hamarosan más Citroen és Peugeot modellekben is bevezetik.

A Stop & Start rendszer használatával a fogyasztás városi használatban 10%-al, kombinált használatban 6%-al, erős városi forgalomban pedig akár 15%-al is csökkenhet. A CO2 kibocsátás hasonló mértékben csökken a rendszer használatával.

A Stop & Start rendszer a PSA Peugeot Citroen konszern azon stratégiájának terméke, mellyel az üvegházhatás mértékének növekedése ellen próbálnak harcolni a benzinfogyasztás és a CO2 csökkentésével, a vezetési élmény, és használhatóság megtartásával. A konszern eddig több, mint 500.000 olyan járművet értékesített, melynek a CO2 kibocsátása 120 gramm/km alatt van, és további több, mint 1.000.000 db-ot terveznek értékesíteni 2006-ig.