335 lóerős lesz a Mercedes-Benz A-osztály csúcsmodellje

Megjelentek az első információk az A-osztály kínálatának csúcsára kerülő A45 AMG-ről. A sportmodell kétliteres turbómotort kap, amelynek teljesítménye eléri a 335 lóerőt. 100 km/órás tempóra 4,9 másodperc alatt gyorsul az autó.

A legfrissebb hírek szerint 2013 elején jelenik meg a piacon az Audi RS3 és a BMW M135i ellenfelének szánt Mercedes A45 AMG, amely az A-osztály kínálatának csúcsára kerül. Ez lesz az első AMG Mercedes, amelynek motorját nem hosszában, hanem keresztben építik be.

A Mercedes kétliteres turbómotorjának erősen módosított változatát kapja a sportmodell, az alkatrészek alapos átdolgozása után 335 lóerőre emelték a csúcsteljesítményt. A legnagyobb nyomaték kereken 400 Nm-re ugrott.

Az AMG angliai partnerével fejlesztett motor a valaha volt legerősebb, Mercedesbe kerülő négyhengeres motor, kezdettől fogva az volt a cél, hogy az Audi RS3 öthengeresének teljesítményét érjék el. A németek azt ígérik, hogy kategóriájában az A45 AMG rendelkezik a legnagyobb kanyarsebességgel. 100 km/órás tempóra 4,9 másodperc alatt gyorsul az autó.