Bemutatkozott az új Opel Astra szedán

Megérkezett az Opel Astra negyedik változata, ezzel teljessé vált a kompakt modellcsalád. A szedán értékesítése már júniusban elkezdődik, kezdetben négy benzines és három dízelmotorral lesz kapható. Jövő év elején jön az új 1,6-os turbómotor.

Az ötajtós, a kombi és a háromajtós GTC után a negyedik Astrát is bemutatta az Opel, a szedán értékesítése már júniusban elkezdődik. Igyekezett elegáns formavilágú négyajtóst tervezni az Opel, a gyártó azoknak is ajánlja az autót, akik egyébként a középkategóriából választanának maguknak valamilyen típust.

Az értékesítés hét motorral indul, négy benzinessel és három dízellel. A benzinesek teljesítménye 100 és 180 LE között alakul, három hatfokozatú automata váltóval is választható lesz. A dízelek (95-130 LE) között két Ecoflex modell is megjelenik, az 1,7-es CDTi 110 és 130 LE-s változata mindössze 3,7 litert fogyaszt 100 kilométerenként. Jövő év elején érkezik az Opel új, 1,6 literes motorcsaládja.

Az Astra szedán 4658 milliméter hosszú, 1814 milliméter széles és 1476 milliméter magas, csomagtartója 90 literrel nagyobb az ötajtósnál, 460 literes. Az üléstámlák ledöntésével 1010 literes raktér alakítható ki. Gazdag opciós listával érkezik a modell, az árakról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.