Száz kilóval könnyebb az új Mercedes-Benz GL

A New York-i Autószalonon mutatkozott be az új Mercedes-Benz GL. Elődjénél húsz százalékkal takarékosabb a hűthető pohártartót is kínáló hétüléses, tömegét száz kilóval csökkentették.

Következő generációjához érkezett a Mercedes-Benz GL, a szabadidő-autó a New York-i Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek. A luxus-SUV alapjait az M-osztály adja, a valamivel hosszabb tengelytávnak köszönhetően kényelmesen lehetett elhelyezni a szokásos három üléssort a kabinban.

A külső és belső formavilág is hasonlít az ML-re, az autó tömegét száz kilóval csökkentették. Először a modell történetében AMG karosszéria-csomag is rendelhető, egyedi külső elemekkel és nagyméretű felnikkel. Érdekesség, hogy felárért fűthető/hűthető pohártartók is kérhetők.

Mindössze két motorral kapható az új GL, mindkettőhöz start-stop rendszer kapcsolódik, az elődhöz képest húsz százalékkal csökkentve a fogyasztást. A GL 350 Bluetec 4Matic dízel Euro 6-os motorja 258 lóerős (620 Nm) az előd 211 lóerős teljesítményével szemben, átlagfogyasztása 7,4 liter. 100 km/órás tempóra 7,9 másodperc alatt gyorsul.

A benzines GL 500 4Matic Blue Efficiency teljesítménye 408 lóerő, a kifutó modellnél 20 lóerővel erősebb. Átlagfogyasztása 11,3 liter. Mindkét motorhoz 7G Tronic Plus automata váltó és összkerékhajtás kapcsolódik.