Megújul a Mercedes-Benz GLK

A New York-i Autószalonon mutatkozik be a frissített Mercedes-Benz GLK. A szabadidő-autó külseje keveset változik, utasterét viszont teljesen átdolgozzák, motorkínálata is megújul.

Júniustól kapható, de máris rendelhető a frissített Mercedes-Benz GLK, a kis szabadidő-autót alaposan átdolgozzák a németek. A külső viszonylag keveset változik, elöl lecserélik a fényszórókat és a lökhárítót, alapfelszerelésként LED-es nappali fények jelennek meg, míg hátul az új LED-es lámpaburák és a védőlemezes lökhárító jelentenek újdonságot. Új 17, 19 és 20 colos felniket is terveztek az autóhoz, opcionálisan sportos AMG karosszériacsomaggal is rendelhető.

Az utastér a műszerekkel és középkonzollal együtt teljesen megújul, az új kialakítás az E-osztályra emlékeztet. Újdonság az iPad-dokkolóval összekapcsolt szórakoztatórendszer, az opciós listán a többi modellből már ismert asszisztensrendszerek tűnnek fel.

Hat dízelből és egy benzinesből áll a motorkínálat, alapmodell a GLK 200 CDI Blue Efficiency 143 lóerővel, hátsókerék-hajtással és 5,5 literes átlagfogyasztással. A 220 CDI háromféle változata 170 lóerős, a GLK 250 CDI 4Matic 204 lóerővel, a GLK 350 CDI 265 lóerővel érkezik. Az egyetlen benzines modell, a GLk 350 4Matic 306 lóerős. Az összkerékhajtású változatok hétfokozatú 7G-Tronic automatával, a hátsókerekesek hatfokozatú kézi váltóval kerülnek piacra.