Hivatalos adatok az Audi RS4 Avantról

Első lépésben kombiként tér vissza a piacra az Audi RS4, a sportmodell a Genfi Autószalonon mutatkozik be a közönségnek. Motorja az a 4,2 literes egység, amely az RS5-ben is dolgozik, a csúcsteljesítmény 450 lóerő.

Nyilvánosságra hozta az új RS4 Avant hivatalos sajtóanyagát az Audi, pedig az autó bemutatását csak a Genfi Autószalonra tervezték. Jelenleg nem világos, hogy a piacra néhány éves szünet után visszatérő RS4 csak kombiként lesz kapható, vagy esetleg később készül belőle szedán is.

A sportruhába csomagolt kombi a 4,2 literes, normál feltöltésű V8-assal készül, ugyanazzal a motorral, amely az RS5-ben is dolgozik. A blokk csúcsteljesítménye 450 lóerő, legnagyobb nyomatéka 430 Nm, 100 km/órás tempóra 4,7 másodperc alatt gyorsul az RS4. Alaphelyzetben 250 km/óra a végsebesség, de kérésre 280-ra emelik a határt. Az autó átlagfogyasztása 11 liter/100 km.

A V8-ashoz a hétfokozatú S Tronic duplakuplungos váltó és Quattro összkerékhajtás kapcsolódik, alapesetben a nyomaték 60 százaléka jut a hátsó tengelyre. A genfi premier után ősszel kezdődik az értékesítés, Németországban 22,2 millió forintos alapáron.