Végleg csődbe ment a Saab

A General Motors hétfő reggel ismételten jelezte a Saab-vezérigazgató Victor Mullernek, hogy nem járul hozzá a márka kínai kézbe kerüléséhez. Muller ezt követően azonnal csődött jelentett az illetékes bíróságon.

Noha a Saab gyártószalagjai tavasz óta állnak, a vezetőség egészen mostanáig próbálkozott a vállalat megmentésével. Mindhiába, a márka korábbi tulajdonosa, a General Motors ugyanis délelőtt fél 10-kor ismételten jelezte, hogy nem járul hozzá a Saab és így egyes technológiái kínai kézbe kerüléséhez.

Nem sikerült megmenteni a patinás vállalatot

Mivel a befektetőjelölt Youngman feltétele volt, hogy a GM áldását adja az üzletre, ennek hiányában értelemszerűen nem pumpál további eurómilliókat a cégbe, mely ellehetetleníti a további működést. A General Motors üzenetének elolvasása után Victor Muller vezérigazgató úgy döntött, hogy feladja a harcot és csődöt jelent.

A Saab már el is küldte az ezzel kapcsolatos iratokat a vänersborgi bíróságra, mely várhatóan a lehető leghamarabb jóvá is hagyja a beadványt és kijelöli a felszámolóbiztost. A Saab közleménye szerint a befektetők szempontjából a csőd a legjobb megoldás.