A Subaru is megmutatta a saját sportkocsiját

A Toyota GT 86 után testvérmodelljéről, a Subaru BRZ-ről is megjelentek a hivatalos adatok. Formailag gyakorlatilag nem különbözik a két autó, még az utastér kialakítása és a motor teljesítménye is megegyezik.

A Tokiói Autószalonon bemutatkozott a Toyota és a Subaru közösen fejlesztett sportkupéja, a GT 86 és a BRZ. Előbbiről már korábban megjelentek a hivatalos adatok, de a Subarunak kár volt várnia a leleplezéssel, a két autó ugyanis gyakorlatilag teljes mértékben megegyezik.

A BRZ első lökhárítója kicsit eltér a GT 86-on láthatótól, a hátsó lámpák formája egyezik, viszont a grafika más. Emellett az alufelnik jelentenek még különbséget, az utasterek egyformák a két autóban. Ugyanígy a méretekben és a motor teljesítményében sincs különbség, a Subaru négyhengeres bokszerje a BRZ-ben is kereken 200 lóerős. Csak a Subaru közleményéből derült ki viszont, hogy a hátsókerék-hajtású kupék üres tömege 1220 kilogramm.

Mivel két teljesen egyforma autót valószínűleg értelmetlen lenne piacra dobni, a futóművek hangolásában valószínűleg lesz különbség, a sportosabb vezetési élményt a BRZ-től várhatjuk. Az értékesítés jövő tavasszal kezdődik.