Négy újdonságot visz Frankfurtba az Opel

Elsőként látható az Astra GTC, a Zafira Tourert, a Combo új generációja és az Ampera elektromos autó.

Opel Astra GTC

A 64. frankfurti nemzetközi autókiállítás (IAA) Opel standján szeptember közepétől négy bemutatóra kerül sor. A 8-as csarnok kereken 3200 négyzetméteres D09 standján a márka elsőként mutatja be az Astra GTC kompakt kupét, a Zafira Tourert, a Combo új generációját és az Ampera elektromos autót.

Az Astra GTC különlegessége a HiPerStrut első felfüggesztés, amely precíz vezethetőséget ígér rendkívüli igénybevétel mellett is. Az autó kezdetben 100 és 180 lóerő közötti teljesítményű benzines és dízel motorokkal lesz kapható.

Opel Zafira Tourer

Az új Zafira Tourer a teljesen átdolgozott Flex7 ülésrendszer révén a variálható térkihasználás és belső atmoszféra teljesen új világát nyitja meg.

Az új Combo sokoldalú kis furgonként helyt áll a szállítási, családi és szabadidős igények közepette. Kezdetben hat motorral lesz kapható: négy dízel, egy benzines és egy gyári CNG (sűrített földgázas) motor áll a kínálatban. Az új Combo a Fiat Doblón alapul, és igény szerint két tengelytávval, öt vagy hét üléssel, illetve dobozos vagy üveges raktérrel készül.

Opel Astra 1.7 CDTI Ecoflex

Az év végén jelenik meg az európai Opel kereskedésekben az Ampera. A 16 kWh-ás lítiumion akkumulátor látja el energiával a 150 lóerős elektromos motort. Az igénybevételtől, az útvonal nehézségétől és a külső hőmérséklettől függően tisztán elektromos meghajtással 40-80 kilométer tehető meg. A hatótávnyújtással, tehát az akkumulátort töltő benzinmotor beindításával megállás nélkül 500 kilométernél is hosszabb a befutható útszakasz.

Az IAA-n az Opel a fentieken kívül elsőként mutatja be hét új, üzemanyag-fogyasztásában optimalizált Ecoflex modelljét. Ezek az Agila 1.0 (109 g/km CO2), a Meriva 1.3 CDTI (109), az Astra 1.7 CDTI (99), a turbós benzines Insignia 1.4 (134), az Insignia 2.0 CDTI (115), illetve ide tartozik az új Astra GTC és a Zafira Tourer Ecoflex-változata.