Új modellek a Hyundai-tól

A Genesis Coupé már kapható, az i40, Elantra és Veloster szeptemberben jönnek.

A Hyundai szinte minden kategóriában vadonatúj modellel jelentkezett az elmúlt időszakban. A márka legújabb zászlóshajója, az i40 az európai D-kategóriában kíván híveket szerezni a márkának. Az idei Genfi Autószalonon debütált újdonság szeptember elején érkezik a magyar Hyundai márkakereskedésekbe. Itt található róla tesztünk és videónk .

A Hyundai új i40-es zászlóshajójából Magyarországon idén 120 db értékesítése a cél, 2012-ben pedig 250 db. Év végén a nemrégiben debütált i40 szedán változata is megérkezik majd. Az árlista alapján 6,5 és 10 millió forint között szóródik majd a különböző motorú és felszereltségű kivitelek ára.

Hyundai Veloster sportkupé

A szeptember elejétől kapható Veloster 2+1 ajtós sportkupé formája, és fiatalos megjelenése jelenthet vonzerőt az érdekes, izgalmas autók iránt fogékony vásárlóknak. A Velosterhez kapcsolódó két újdonság a Hyundai új, 1.6 literes, közvetlen befecskendezéses, négyhengeres benzinmotorja, amelyhez a márka első dupla kuplungos sebességváltója társul. Kézi váltóval 6 millió, DCT-vel 6,4 millió forint lesz a modell belépő ára.

Az új DCT egység a kézi sebességváltók előnyeit (többek között az alacsony üzemanyag-fogyasztást és a jobb vezethetőséget) a hagyományos automaták kedvező tulajdonságaival (pl. magas komfortszint, különösen városban) és finom kapcsolásával társítja. A DCT rendszer további előnyei között említhető az 5-6 százalékkal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, valamint a 3-7 százalékkal élénkebb gyorsítóképesség.

Szintén szeptemberben jelenik meg 4,5 milliós bevezető áron a megújult Elantra modell is, amely az alsó-közép kategória újdonsága. Az új Elantra a Hyundai egységes formanyelvének a "folyékony szobrászat" elnevezésű design-filozófiának élő példája.

Az alsó-közép kategóriában a Hyundai eddigi legsikeresebb modellje, az i30 ötajtós változata Európa szerte kimagaslóan teljesít, és méltán népszerű mind a magánvásárlók, mind a céges ügyfelek körében. Az Elantra ugyanebben a kategóriában, de szedán kivitelben keresi a vásárlók kegyeit. A megújult Elantra teljesen új Gamma MPI D-CVVT négyhengeres benzinmotort kapott, mely 132 lőerővel bír, és rendkívül alacsony fogyasztás érhető el vele.

Már megérkezett a hazai szalonokba a régen várt Genesis Coupé a 3.8 V6 valamint a sportos 2.0 literes erőforrással egyaránt. A hátsókerék-hajtású sportos kupé bevallottan rétegmodell lesz, de a márka hazai képviselete szerint nem hiányozhat a hazai Hyundai-kínálatból.