A Golf GTI 35 éves

A kerek GTI születésnapot most is egyedi modellel ünnepli a VW.

VW Golf GTI Edition 35

A dízel Golf mellett a Golf GTI is a 35. születésnapját ünnepli az idén. Ez alkalomból különleges GTI emlékváltozatot kínál a Volkswagen. Az "Edition 35" májustól rendelhető Németországban, az autó piaci bevezetésére és az utakon való megjelenésére június közepéig kell várni.

Az egyedi felszereltség mellett a szériaváltozaténál is nagyobb, 210 helyett 235 lóerős teljesítmény csalogatja a GTI-megszállottakat. Az "Edition 35" alapára 30 425 euró (8 millió forint).

Ülésbe szőtt felirat és golflabda-váltógomb

A GTI már egy emberöltővel ezelőtt megvetette a lábát saját márkaként. A kerek GTI születésnapokat azóta exkluzív egyedi modellekkel ünnepli a VW. Ez a hagyományt folytatják a mostani újdonsággal.

A Golf GTI Edition 35 egyebek mellett új tervezésű első lökhárítót kap. Az "35" felirat a sárvédőkön kívül a belső küszöbökön, az üléseken és a fejtámlákon is helyet kapott. A vásárlók az autó mellé az évfordulót megörökítő igényes fém kulcstartót kapnak.

Az új GTI a első nyilvános bemutatkozását nem egy autókiállításra, hanem a Wörthersee mellett június 1. és 4. között megrendezett legendás nemzetközi GTI-találkozóra időzítették. A látogatók az új modell mellett a GTI Edition 20 és Edition 30 képében megtekinthetik a közvetlen elődöket.