Új Fiat Dobló

Kilenc év és csaknem egymillió eladott példány után itt a teljesen új Fiat Dobló. A hazai piacra csak jövőre érkezik, de Olaszországban már november végétől rendelhető a praktikus egyterű és áruszállító.

Finomabb részletekkel, de maradt a praktikus hasábforma és a hátsó tolóajtó

A 17 cm-rel növelt, 2755 mm tengelytávú új Dobló csomagtere még 5 üléssel is 790 l, az ülések előrehajtásával 3 köbméter feletti raktér várható, hiszen az áruszállító kivitel már a normál hosszúságú verziónál is 3,4 köbméteres rakteret kínál, de a hosszabb változattal és a magasított tetővel akár 4,2 köbméter is elérhető, a teherbírás 750-1000 kg.

A személy-Doblók felfele nyíló, az áruszállítók 2/1 osztású, oldalra nyíló raktérajtót hordanak, a tengelytávval arányosan a hossz is jelentősen nőtt

A személyszállító Dobló a mostanihoz hasonlóan 5- és 7-ülésesként is érkezik. A motorpaletta kezdetben csupán egy benzinest, 1,4 l-es, 95 lovast kínál. Dízelből az 1,3 JTD 90 és 105 lóerővel választható, a csúcsmotornak a frissebb, 2,0 l-es JTD 135 lóerős változata ígérkezik, a hírek szerint ez utóbbi az Euro5 emissziós normát is teljesíti. Idővel újabb (1,6 JTD) dízelekkel bővül a paletta és a kezdetben kizárólag manuális (a 2,0 JTD esetén hatfokozatú) váltók mellé robotizált is érkezik. Start&Stop elektronika, visszagurulás-gátlós kitörésgátló már kezdettől szerepel a sok más mellett automata klímát, Blue&Me rendszerével MP3-olvasós hifit, bluetooth-kihangosítót is soroló palettán. A gyári fotóival először most megjelent új Doblóról hamarosan többet megtudunk, sőt vezethetjük is, így decemberben megjelenő lapszámunkban már a mostaninál jóval több információval szolgálhatunk róla.