Új Audi A5/S5 Cabriolet

Új modellel vadászik az Audi a nyitott autók kedvelőire: az A4-es és az A6-os típuscsalád között elhelyezkedő A5 kupé mostantól kabrió kivitelben is megrendelhető.

Az A5 többféle motorral, az S5 csakis 3,0 literes, kompresszoros hathengeressel, négykerékhajtással kapható

Tekintse meg az Audi A5/S5 további fotóit!

A négyüléses luxusmodellhez az A3-as és a TT esetében bevált vászonból készült tetőt választottak, mivel – a gyáriak szerint – a BMW 3-asnál vagy a Renault Mégane-nál alkalmazott fémtetős megoldásnál a formatervezők keze meg van kötve, ráadásul a fémburok nehezebb, és rontja a menettulajdonságokat. Kétféle „kupolát” kínálnak, a feláras úgynevezett akusztikus tető extra módon hangszigetelt. A szerkezet a legolcsóbb változatban is elektromotorral mozog, s menet közben, 50 km/órás tempóig működtethető. A Cabriolet csomagtartója nyitott tetővel 320 literes, de ha a „kalap” fent van, további 60 literrel gyarapodik a kapacitás. Ha az 50-50 százalékban osztott hátsó üléseket ledöntjük, 750 l-re duzzad a csomagszállításra használható tér.

A prémiumkabriók között ma már szinte kötelező opció a nyakhoz vezetett fűtés

Az A5 Cabriolet hétféle közvetlen befecskendezéses motorral készül, az alap az ősszel érkező benzines a 1,8 l-es TFSI 160 lóerővel. Addig a belépő szintet a kétliteres 180 LE-s turbós jelenti. Ugyanez a motor kapható 211 LE-vel és a 3,2 V6 FSI-hez hasonlóan quattro hajtással is. Dízelből a 2,0 l-es, 170 lovas TDI-vel indul a sor, de van 2,7 l-es 190 LE-s és 240 lovas, háromliteres, V6-os öngyújtós is. 

A sportos S kivitelhez 3,0 l-es, kompresszoros hathengeres jár, ez 333 lóerővel és 440 Nm nyomatékkal kényeztet.

Motortól függően hatfokozatú kéziváltót, fokozatmentes Multitronicot vagy hétfokozatú, dupla kuplungos automata egységet kezelhet a vezető, az erősebb motorokhoz quattro összkerékhajtás jár. Extraként adaptív lengéscsillapítás, nyakhoz vezetett fűtött levegő befúvó rendszer vagy sportülés szintén kapható.

További érdekességeket Az Autó március 26-án megjelenő áprilisi számában olvashatnak a négykarikás újdonságról.