Duplázódott a Peugeot 308 kínálata

A tavaly ősszel érkezett három- és ötajtós után itt a kombi Break és a már-már egyterűs jellemzőket mutató SW is.

Az orr-rész és a kényelmes (elöl McPherson, hátul csatolt lengőkaros) futómű a 308-aséval egyező. Az akár 1736 l-es raktér az utasülés támlájának előre döntésével is fokozható, úgy akár 3,1 m-es tárgyak is beférnek

A hazai piacon most megjelent két új variáns külsőre alig különböztethető egymástól, hisz a Break és az SW leginkább felszereltségében, ellátmányában eltérő.

A „belépő” kombinak számító Break a paletta szerényebb (1,4 95 LE és 1,6, 120 LE) változó vezérlésű benzineseit és 1,6 (90 és 110 LE) turbódízeleit kínálja, utastere ötszemélyes, hátsó üléses 2/1 arányú osztással dönthető.

Az SW és a Break szinte egyetlen külső azonosítója a tetősín színe: a Break feketét, az SW ezüstszürkét kap

Négy légzsákos, blokkolásgátlós alapellátmánya függönyzsákokkal, kitörésgátlóval is fokozható, opciós ellátmánya az SW-énél szerényebb, de kétzónása automata klíma, tolatóradar, ülésfűtés vagy Bluetooth-kihangosító egyaránt rendelhető. A 3 959 000 forintos indulóár egyebek mellett állítható magasságú vezetőülést, elektromos első ablakokat, fedélzeti számítógépet, központi zárat, négy irányban állítható kormányoszlopot sorol. A sebességfüggő elektronikus szervokormány, a csomagtéri 12 V-os csatlakozó, sőt a raktér öntöltős, zseblámpaként kivehető világítása mindegyik variáns sajátja.

A csomagtérajtó teljes szélességben, igen magasra és küszöb nélkül nyílik

Az SW nem csupán szélesebb (az 1,6 VTi 150 és 175 lovas turbósát, valamint a 2,0 HDi 136 lovas turbódízelt is kínáló) motorpalettájával gazdagabb, három különálló, egyenként kiemelhető tologatható hátsó ülése a támladőlés szabályozhatóságát is kínálja. Különlegesség a vezeték-nélküli (Wifi) kapcsolaton alapuló hátsó övcsatolás-jelző elektronika. Az alaphelyzetben a Break-ével azonos méretű (573) l-es csomagtérbe darabonként 80 000 forintért két kiegészítő ülés is rendelhető, a leginkább gyerekeknek kényelmes székek használaton kívül a csomagtér padlójába hajthatók vagy akár ki is emelhetők. A 4 709 000 forintos árról induló SW a Break-nél több féle kárpittal és kiegészítővel rendelhető, opciós sorában egyebek mellett 1,68 négyzetméteres panorámatető, a függönylégzsákokon túl a vezető térdét óvó kormányoszlop-zsák, bőr kárpitozás és külön nyitható hátsó szélvédő is szerepel.

A Peugeot 308 Break, SW gyári fotói