Ferrari Challenge Európai és Olasz Bajnokság, Misano

Misanoban versenyezett a hétvégén a Warm Up Racing magyar versenycsapat a Ferrari Challenge Európai és Olasz Bajnokságában.

Misanoi futam

Ferrari sor Misanoban, Augusztusban a Hungaroringen is mérkőznek a 430-asok

A Ferrari Challenge idei szezonja az extrém időjárásról híres, és ez alól a hétvégi misanoi futam sem volt kivétel. A hőmérséklet napközben a 40 Celsius fokhoz közelített, az aszfalt 52 fokosra hevült, a Pirelli slickgumik szinte ráfolytak az aszfaltra. A szélsőséges körülmények azonban csak fokozták a verseny izgalmát.

A szabadedzések során két olyan momentum is volt, amikor elállt a versenyt a pálya széléről figyelő magyar versenycsapat vezetőjének lélegzete. A misanoi pályán már rutinosan versenyző Gilardit az első igen gyors kör után Rota durván kilökte a pályáról, és az autó bal oldala csúnyán összezúzódott. Válint Tibor pedig 200 km/h-nál sodródott le az idális ívről, a sóderágy felé véve az irányt. Sérülés szerencsére nem történt, csak a gumit fékezte el, aminek viszont az lett a következménye, hogy rázkódó abroncsokon tette meg az edzés hátralevő részét.

Az Olasz Bajnokság első időmérőjén Gilardi a javított beállításoknak köszönhetően a 6. helyre küzdötte fel magát. A második időmérőn a harmadik helyen is állt, de végül a tizedikre esett vissza. Az Európai Bajnokságban versenyző pilóták folyamatosan javítottak eredményeiken, a második edzésen a már tapasztalt versenyzőnek számító Jánosi az ötödik helyre, Válint a kilencedikre, Roda pedig a huszonnegyedik helyre kvalifikálta magát.

A két rutinos versenyző, Jánosi Sándor és Andrea Gilardi számára nem volt szerencsés a hétvége, a versenyeken mindketten kiállni kényszerültek. Az újoncok viszont küzdöttek helyettük is. Válint bravúros versenyzéssel, eddigi legjobb eredményeként az ötödik. helyen fejezte be az első versenyt, a másodikon pedig a hetedik helyet kaparintotta meg. Roda a huszadik helyen zárta a második versenyt.

Ferrari versenyhétvége augusztusban a Hungaroringen

A magyar futamon a 2005-ig versenyzett Forma 1-es Ferrarik is felvonulnak

Látni és hallani ezeket az autócsodákat hihetetlen élmény, amelyet augusztus végén a magyar közönség is átélhet. A Ferrari Challenge versenyek 16. évadjának különlegessége az először megrendezésre kerülő magyar futam. A közel száz F430-as Ferrari ádáz csatája önmagában is elég látványosság, de az eseményt az 1982-ig gyártott Ferrarik versenye és a 2005-ig versenyzett Forma 1-es Ferrari versenyautók felvonulása teszi még érdekesebbé. A hazánkban még sosem látott exkluzív eseményre a jegyek már kaphatók a Ferrari Corner Shopban (1138 Budapest, Váci út 175, hétfőtől péntekig 9-18 óráig), valamint néhány kijelölt Shell töltőállomáson. A garázsokba is beengedő 3 napos „Paddock” jegyek ára felnőtteknek 14 500 Ft, míg gyerekeknek 3 500 Ft, a lelátóra, vagyis a Tribünre szólók 4 900, illetve 1 100 forintba kerülnek.