Ecobest Challenge 2021, Electrified by Vinfast

Az Autobest idén is megrendezte Spanyolországban a nagy villanyautó-tesztjét.

Ecobest Challenge 2021, Electrified by Vinfast – minden tesztautóval – váltott vezetőkkel, fix útvonalon – addig autóztunk, amíg teljesen ki nem merültek

Az Ecobest Challenge 2021-en a zsűrivel most is Barcelonában és környékén vizsgáltuk, ezúttal 15 tisztán elektromos hajtású autó valós fogyasztását és mindennapi körülmények közötti tényleges hatótávját. A töltésben és a pontos fogyasztásmérésben a töltők gyártásában, fejlesztésében és telepítésében is profi spanyol Circutor, a lebonyolításban pedig a jövőre elektromos autóival Európában is megjelenő, (és így a teszten természetesen nem induló) feltörekvő vietnámi márka, a Vinfast segítette a munkát.

A cél: az európai vásárlók eligazodását segítő valós, és pontos fogyasztási paraméterek meghatározása volt. A tesztautók: Citroën e-C4, Cupra Born, Dacia Spring, Fiat 500e, Honda e, Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, Mazda MX-30, Nissan Leaf, Opel Corsa-e, Opel Mokka-e, Peugeot e-208, Peugeot e-2008, Renault Zoe, és Volkswagen ID.3. A teszt részletei és az eredmények nyomtatásban, Az Autó december 23-án megjelenő 2022/1-es számában.