Megvan Európa legjobb 2021-es vétele!

Az Autobest 31 tagú, köztük magyarországi taggal is rendelkező nemzetközi zsűrije megválasztotta a 2021-es év legjobb vételét. A győztes a Seat Leon.

Az Autobest 31 tagú zsűrije a Seat Leont választotta 2021 legjobb új autójának, azaz „Európa legjobb vételének”! A szavazási fordulók után idén heten jutottak a döntőbe, végül összesen 12 685 ponttal a Leon győzedelmeskedett. A további sorrend: Skoda Octavia (12 153 pont), Peugeot 2008 (11 636 pont), Toyota Yaris (10 649 pont), Citroën C4 (10 165 pont), Honda Jazz (9190,5 pont), Dacia Sandero (8521,5 pont).

A zsűri más díjakról is döntött. Az autóipari csúcsmenedzserek sikereit elismerő Manbest idei győztese Herbert Diess a Volkswagen csoport első embere, az autóipari vállalatok díját (a Companybest-et) a Skoda, a Safetbest-et pedig a Toyota két első utas közötti központi légzsákja kapta. A Smartbest-et a Jaguar-Land Rover új infotainment rendszere a Pivi Pro, míg az Ecobest-et a Honda tisztán elektromos újdonsága, az e érdemelte ki.

 

A Designbest és a Sportbest díjazottjait is kihirdette a zsűri: előbbit a korábban a Fiat 500-as és a BMW X5-ös tervezésében is komoly részt vállaló Frank Stephenson kapta, utóbbit pedig a Mercedes Formula 1-es csapatát sikerre vezető Torger Christian „Toto” Wolff-nak ítélték oda. A Technobest a Renault trükkös hibrid hajtáslánca az E-TECH lett, a feltörekvő autóipari elképzelések díját (A Star is Born) az elektromos hajtású Citroën Ami, és a köréje szervezett üzemeltetési-bérleti-értékesítési rendszer vihette haza.