17 év után európai premierrel nyitott a Pozsonyi Autószalon

Az április 18-22 között látogatható Pozsonyi Autószalonon mutatkozott be a hazai piacra június elején érkező Nissan Tiida.

A Dél-Amerikában Év Autója díjat is nyert Tiida gazdag alapfelszereltséggel, a Note (3,09 m.) és Qashqai (4,57 m.) közötti alapárral érkezik

A négyajtós lépcsőshátú (4474x1695x1535 mm) és ötajtós meredekhátú (4295x1695x1535 mm) karosszériák a Micra és a Note nyújtott (itt 2600 mm) tengelytávú padlólemezére épülnek, a felfüggesztések elöl McPhersonok, hátul hosszanti csatolt lengőkarosak. A Tiida motorparkja 1,6-os (110 LE) és 1,8-as (126 LE) benzineseket és 105 lovas, 1,5 literes turbódízelt sorol, utóbbi két változathoz hatgangos kéziváltó jár, az alapáron ötfokozatú manuálissal szerelt 1,6-oshoz négyfokozatú automataváltó is rendelhető.

A lépcsőshátú csomagtere kereken 500 literes

Az európai piacra a Nissan mexikói gyárából érkező Tiida biztonsági alapfelszereltsége egyebek mellett ABS-t, négy légzsákot sorol, a kitörésgátló felárért kapható. A háromféle szereltségben (Visia, Acenta és Tekna) érkező alsó-középkategóriás kényelmi alapellátmánya sem szerény: kormánykerekéről CD-rádió és bluetooth kihangosító is vezérelhető, az ablakok és a tükrök elektromos mozgatásúak, az ajtók kulcs nélkül nyithatók és a légkondi sem feláras. A legjobb felszereltség sok egyéb mellett sebességszabályozót, 15 colos alufelniket, intelligens kulcsot, CD-tárat, ködfényszórókat és részleges bőrkárpitozást kínál, opcióként teljes bőr belső, xenon fényszóró, valamint DVD-alapú navigációs rendszer is elérhető.

A műszerfal Nissanos formákat, kéttónusú műanyagborítást hoz
 

A hátsó lábtér meglepően tágas, valamennyi ajtóra jutott zseb

 
Az ötajtós csomagtere az osztott támladöntés mellett a hátsó ülés 24 centis tologathatóságával is variálható