Gazdát cserélt a francia márkák forgalmazása

A PSA-csoport Magyarországon a svájci Emil Frey-csoportra bízza a Citroen, DS és Peugeot márkák importőri tevékenységét.

A svájci cég 7000 embert foglalkoztat az autó nagy- és kiskereskedelem, a finanszírozás, lízing, valamint az autó- és alkatrészlogisztika területén Európa tizenegy országában.

A PSA-csoport bejelentette, hogy 2015. november 6-án este a csoporttal megállapodást (share purchase agreement) írt alá, amelynek eredményeként a jogszabályoknak megfelelő időszak elteltével a jelenlegi magyarországi, szlovéniai és horvátországi Peugeot és Citroën leányvállalatok 2016. február 1-jétől az Emil Frey-csoport 100 százalékos tulajdonába kerülnek.

Minden jelenlegi munkaszerződés és szolgálati idő változatlanul érvényben marad és a márkakereskedői, , beszállítói, valamint egyéb partneri szerződések is hatályban maradnak. Ennek megfelelően a Peugeot és a Citroën Hungária döntéshozói az új tulajdonosi szerkezetben is változatlan felállásban irányítják tovább a hozzájuk tartozó területek munkáját. Továbbra is Balkányi György marad a Peugeot, a Citroën és a DS márka magyarországi tevékenységéért felelős ügyvezető igazgató.