Díjakat nyert a Suzuki Vitara

A Magyar Suzuki Zrt. márciusban bemutatott modellje, a Vitara elnyerte a Magyar Termék Nagydíj címet, és megkapta a pályázat innovációs nívódíját is.

A Magyar Suzuki Zrt. legújabb modellje, a Vitara elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat a pályázat járművek főcsoportjában. A kitüntető címet a korábbi években a Splash, a harmadik generációs Swift, majd tavaly az S-Cross is megkapta. A pályázaton feltétel volt, hogy a jármű Magyarországon gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas késztermék legyen.

Suzuki Vitara

Az Esztergomban gyártott Vitara a legnagyobb magyar hozzáadott értéket felvonultató autó: a magyar szakemberek nemcsak a gyártásból, de a fejlesztésből is kivették a részüket, a prototípust szinte teljes egészében hazánkban alkották meg a 2015. márciusi bevezetést megelőző két és fél évben.

A Vitara Magyarországon gyorsan népszerűvé vált: a SUV osztályban júliusban 425 darabbal a átvette az eladási lista első helyét az addig piacvezető Dacia Dustertől. Emellett 2015 első hét hónapjában is kategóriagyőztes lett, összesen 1220 példány kelt el belőle. A kizárólag Esztergomban gyártott autót több mint 80 országba exportálja az esztergomi gyár.