Renault Megane frissítés

Minimális külső változtatásokkal újult meg a Renault igen széles kínálatú alsó-középosztályosa.

A Mégane arca minimális mértékben, ára egyáltalán nem változott

Minimális külső változtatásokkal (fényszórók, hátsó lámpák, légbeömlők, köténylemezek) újult meg a 2002-ben meghökkentően bátor formával bemutatkozott, ám mára megszokottá érett Mégane-sorozat. A háromajtós Coupé, az ötajtós Berline, a lépcsőshátú Limousine, a kombi Grandtour és a nyitható keménytetős Coupé-Cabriolet az időközben frissült Laguna és az új Clio hozta vonalakat viszi tovább.
A puha burkolatúra cserélt műszerfal legszembetűnőbb formai változása talán a kormánykerék kerek krómbetétje. A sebességszabályozó ezentúl a Privilege szinttől alapáras
Valamennyi erőforrás teljesíti az Euro4-es környezetvédelmi normákat, újdonság a 130 lóerősre (300 Nm) izmosított 1.9 dCi, valamint a vadonatúj 2.0 dCi 16V (150 LE, 340 Nm), mely az 1.9 dCi-nél fogyasztásában is kedvezőbb értékeket mutat. A takarékosságukról és kellő teljesítményükről hírhedt 1,5 literes (86 és 106 LE) turbódízelek erősebbik változata immár a kupé-kabrió karosszériához is elérhető. A frissült kínálatba új keréktárcsák, külső és belső színek is bekerültek, a finoman átrajzolt (felszereltségfüggő képű) óracsoport és belső formák mellett a legjelentősebb változás, hogy valamennyi változat műszerfala puha műanyag borítást kap a jövőben. A mai naptól az elődhöz képest változatlan áron, ám dúsított szereltséggel (CD-s rádió az Authentique Plus, sebességszabályozó és korlátozó a Privilege szinttől alapáron jár) kapható Megane sorozat feláras extralistája is gazdagodott: rendelhető DVD-alapú navigációs rendszer (júniustól Magyarország térképpel is), tolatóradar, utólag pedig gyári tartozékként az elülső parkolássegítő rendszer is megvásárolható.

Képgaléria