18 személyes kisbusz a Fordtól

Már egész Európában kapható a vadonatúj Ford Transit Minibus, a Ford eddigi legnagyobb minibusza, amiben akár 18 ülés is lehet.

minibus

A kibővített Transit Minibus termékkínálat – amelyben eddig egy 15 és egy 12 üléses modell szerepelt – üzemanyag-fogyasztása immár 6 százalékkal alacsonyabb, mint a korábbi modelleké. Az alacsony emissziójú, Euro VI-os besorolású HDT-motor 125 és 155 lóerős kivitelben rendelhető meg, és alapáron jár hozzá az stop-start rendszer. Az utaskomfort jelentős mértékben javult: a teljes egészében kárpitozott utaskabinba első ízben kerültek kartámasszal felszerelt, dönthető háttámlájú ülések, s az utasok minden üléspozícióban egyénileg állíthatják be maguknak a hátsó klímaberendezés légbefúvását. A tökéletesített üléshab-konstrukciónak köszönhetően az utasülések teljesen új, komfortosabb kialakítással készülnek, és minden üléshez állítható magasságú, párnázott fejtámla tartozik.

minibus

A Transit Minibus új területeket hódít meg a biztonság terén, hiszen olyan fejlett biztonsági és vezetősegítő rendszereket kínál, mint a vezetőfigyelmeztetővel kiegészített sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, vagy a vészhelyzeti segélyhívóval kiegészített, hangvezérlésű Ford SYNC. A passzív biztonsági berendezések listáján hat légzsák szerepel, és minden üléshez hárompontos biztonsági öv tartozik. A vadonatúj Transitban a legmodernebb elektronikus stabilitásvezérlés működik, és ez az első haszonjármű Európában, amihez kanyarsegéd technológia is rendelhető. A Ford arra fejlesztette ki e különleges berendezést, hogy biztonságos és stabil sebességre lassítsa a járművet, ha a vezető túlságosan gyorsan hajt be egy kanyarba, például az autópálya-kijárat ívére. A rendszer hatékonyságát más megoldások – például az oldaldőlés mérséklő – is fokozzák.

minibus