Több mint 700 ezer Mercedes B-osztály készült

A megújuló változatot jövő ilyenkor már Kecskeméten is gyártani fogják.

A Mercedes-Benz a piaci bevezetése óta több mint 700 ezer B-osztályt szállított le a vásárlóinak. 2011 januárja óta világszerte 52640 ügyfél döntött a típus mellett, ami az előző év hasonló időszakához képest 26,8 százalékos növekedésnek felel meg.

Mercedes B-Klasse

A németországi piacon az eladások az év első öt hónapjában ennél is nagyobb mértékben, 31,5 százalékkal, 17826 példányra nőttek. Németország a típus legnagyobb piaca, egymaga jó egyharmadát szívja fel a legyártott B-osztály mennyiségnek. Eladási darabszámok szerint utána következik Kína és Olaszország.

A frankfurti nemzetközi autókiállításon mutatják be a B-osztály következő generációját. Az első példányokat még az idén leszállítják a megrendelőknek.

A típust 2005 júniusa óta gyártják a Mercedes-Benz Rastattban működő, kompakt autókra szakosodott üzemében. Ugyanitt készül 1997 óta az A-osztály. Tavaly a gyár mintegy 6000 munkatársa összesen 238 351 autót épített.

A Mercedes megújuló kompakt típusait párhuzamosan fogják gyártani Rastattban és a kecskeméti új üzemben. A négy modellből hármat gyártanak majd Németországban, kettőt a magyarországi üzemben. A B-osztály mindkét helyszínen készül majd. Az autókat 2011 őszétől gyártják Rastattban, és 2012 első negyedévétől Kecskemét is bekapcsolódik a termelésbe.