Opel Flextreme GT/E Concept

Az Insigniához hasonló méretekkel, 4,7 m-es hosszal és látványosan légellenállás-barát (Cw=0,22) formával, a Genfi Autószalonon jelenik meg az Opel legújabb elektromos autója. Végsebessége 200 km/óra feletti.

A karosszéria-elemek szénszálas műanyagok, az ablakok polikarbonátok, a teherviselő elemek könnyűfém-ötvözetek, a karosszéria mintegy 40 százalékkal könnyebb a hagyományos építésűeknél. Nézze meg a Flextreme GT/E Concept további fotóit is!

A Flextreme GT/E elve a Chevrolet Volté. 1,4 l-es (72 LE) benzinmotorja csakis generátorként szolgál, a villanymotort tápláló lítium-ion akkumulátorok külső forrásból is tölthetők. A teljesen emisszió-mentes hatótáv 60 km, de benzinnel, 1,6 l/100 km vegyes fogyasztással 500 km is megtehető, a CO2-emisszió így mindössze 40 g/km. A GT/E Concept FlexDoors ajtajai a Merivából ismertek, egymásból szembenyílóak, a kilincsek valójában csak érzékelő-lapkák, a külső tükröket kamerák helyettesítik.

A 4762x1871x1308 mm-es, 2900 mm tengelytávú kupé nem csupán külsejével sportos, utastere négy szeparált ülést hoz, a 163 lóerős villanymotor

A Flextreme fő újdonsága a flexibilis, azaz alkalmazkodó karosszéria, 50 km/óra feletti tempónál függőleges, 35 cm hosszúságú légterelők csökkentik a far légörvényeit

indulásától rendelkezésre álló 370 Nm nyomaték 9 másodperces 100 km/órára gyorsításra képes, a felnik 21 colosak, de az abroncsok speciális, alacsony gördülési ellenállású 195/45 méretűek.

Noha a Flextreme GT/E még csupán széria, egyértelműen mutatja, hogy az Opel az elektromos, első lépésben akár benzinmotorból táplált hajtásban látja a jövőt.