Megújult a Ford Police Interceptor

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb darabszámban értékesített járőrautója, a Ford Police Interceptor készen áll, hogy idén nyártól újra az utcákat rója.

A Ford a Chicagói Autókiállításon mutatta be a 2016-os Ford Police Interceptor terepjárót, új fejezetet nyitva ezzel a négykerékhajtású modell történetében, ami jelentősen megváltoztatta a rendfenntartó testületek arculatát. 2012-es színre lépése óta a Ford Police Interceptor terepjáró látványos gyorsasággal vált Amerika legnépszerűbb járőrautójává, aminek eredményeképpen a Ford 55 százalékos részesedést szerzett az USA rendőrautó-piacán. A Police Interceptor terepjáró az amerikai piac egyetlen közepes méretű SUV elfogóautója, és az állandó összkerékhajtás a Police Interceptor modell terepjáró és szedán változatainak alapfelszereltsége.

ford police interceptor

A 2016-os Ford Police Interceptor terepjáró új orr- és farkialakítást, új fényszórókat, új műszerfalat és továbbfejlesztett elektromos rendszert kapott; ez utóbbi jóval hatékonyabban látja el árammal az elektromos berendezéseket. Az autóhoz felügyeleti üzemmód is rendelhető, ami jelzi a vezetőnek, ha valaki hátulról közelít a járműhöz. Ilyenkor a vezetőoldali ablak automatikusan felhúzódik, és minden ajtózár reteszel. A Ford az első autógyártó, ami ezt az innovatív technológiát kínálja. A felhasználói visszajelzéseket szem előtt tartva a Ford csomagtérajtó-nyitó gombbal egészítette ki a műszerfalat, méghozzá úgy, hogy azt az első utas is elérhesse. A rendszer lehetővé teszi, hogy a csomagtér a központi zárás után még 45 másodpercen át nyitva maradjon, így a rendőrök hozzáférhetnek az ott tárolt eszközökhöz. A mosóberendezéssel kiegészített hátsó kamera alapfelszereltség a 2016-os modellen; a kamera képe a központi műszeregységben elhelyezett 4 hüvelykes képernyőn jelenik meg. Opcióként a kép a visszapillantó tükörben is megjeleníthető. A Ford Police Interceptor terepjáró alapmotorja egy 3,7 literes V6-os blokk 304 lóerős teljesítménnyel és 379 Nm forgatónyomatékkal, de az autóhoz egy 365 lóerős, 474 Nm-es, 3,5 literes EcoBoost V6-os egység is rendelhető.

interceptor

A Police Interceptor terepjáró széria összkerékhajtását úgy hangolták a mérnökök, hogy kis sebességnél kiváló tapadást, nagy sebesség mellett pedig jó irányíthatóságot és menetstabilitást biztosítson.