A Qashqai a legbiztonságosabb kompakt

A Nissan Qashqai a független Euro NCAP szervezet szerint a jelenleg kapható legbiztonságosabb kompakt családi autó.

A díjnyertes crossover a számos új és innovatív biztonsági funkciónak köszönhetően a 2014-ben tesztelt összes hasonló kategóriájú autónál több pontot szerzett a biztonság területén. Ezzel az eredménnyel a Nissan az Euro NCAP tesztjein 2014-ben már harmadik alkalommal ért el kiváló eredményt – az év során mind az új X-Trail, mind az új Pulsar begyűjtötte a független szervezet mind az öt csillagát.

nissan_qashqai-premier-limited-edition-2014_r4.jpg

A frontális ütközésre irányuló vizsgálatok során a Qashqai utastere stabil maradt, a tesztbábuk vizsgálata szerint a vezető és utas térdének és combcsontjának védelme megfelelő. A vezetőt helyettesítő tesztbábun végzett teszt maximális pontszámú lett: a test minden területe megfelelő védelmet kapott. A jármű maximális pontszámot ért el az oldalsó ütközéses tesztelés során is, mivel itt is hatékony védelmet nyújtott a test minden részének.

A Qashqai a benne utazó gyermekek védelmének vizsgálata során is jó eredményekkel zárta a tesztelést. A dinamikus tesztek során használt gyermek tesztbábuk vizsgálata alapján a Qashqai maximális pontszámot ért el a 18 hónapos csecsemők védelme terén.  A jelentés elkészítését záró teszt során a Qashqai első lökhárítója is maximális pontszámot kapott – ez esetben a gyalogosok lábának védelmét vizsgálták.

 A Qashqai Euro NCAP teszten nyújtott kiváló eredményének egyik kulcsa a biztonsági funkciók rendkívül fejlett rendszere. Biztonsági pajzsnak nevezett védelmi rendszere többek között a vészfékezési asszisztenst, az éberségfigyelő rendszert, a sávelhagyásjelzést, a távolságifényszóró-asszisztenst és a közúti jelzések felismerését egyesíti. Holttérfigyelésre és a mozgó tárgyak észlelésére szolgáló rendszerrel is rendelkezik, amelyek működését 360 fokos parkolókamera teszi lehetővé.