Daewoo után Chevrolet

A közép-kelet-európai régió többi országához hasonlóan, idén októbertől hazánkban is Chevrolet néven folytatja pályafutását a Daewoo

A család egyik legújabb tagja a Lacetti SW

A jelenleg még csak koncepció S3X komoly vetélyársa lehet a többieknek a SUV piacon

Október elsejétől hazánkban, Csehországban és Szlovákiában is Chevrolet néven lesznek kaphatók a Daewoo személyautói. A továbbiakban még idén Oroszországban, majd jövőre egész Európában átállnak az új márkanévre.

A Daewoo 1994-ben jelent meg Európában, és ötéves működés után már 500.000, további három év elteltével 1.000.000 eladott autót tudhattak maguk mögött. Ebben az évben – 2002-ben – alakult meg a GM Daewoo Auto and Technology (GM DAT), melynek a General Motors közel 45%-os hányaddal legnagyobb tulajdonosa lett.

A korábbi Daewoo modellek Chevrolet márkanévvel 2003. szeptemberében debütáltak a Bukaresti Autókiállításon, ezt követően a régió legtöbb országában megtörtént a váltás az elmúlt egy évben. 2002-ben még csak 34 Daewoo partner állt a márka szolgálatában a közép-kelet-európai régióban, ez mostanra már 97 Daewoo- és 139 Chevrolet partnerre bővült, és ez év végére a tervezet 269 már kizárólag Chevrolet partner megléte.

A márkanévváltással egyidőben mutatják be itthon a Chevrolet Lacetti modellcsalád két új tagját, az ötajtóst és a kombit (SW) is. E két változattal hét főre gyarapszik a Chevrolet kínálata – Matiz, Kalos, Nubira, Lacetti, Lacetti SW, Evanda, Tacuma. A jövő évben a Nubira már, mint Lacetti Sedan lesz kapható, megjelenik a Kalos háromajtós verziója és az új Matiz is. A Chevrolet nyit a terepjárók felé is, hiszen jövőre érkezik a Chevrolet Niva is, illetve 2006-ban bemutatják – a most még S3X koncepció-néven futó – SUV-jukat is.