Hibrid lesz az új Mitsubishi Outlander

Nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotót a Genfi Autószalonon bemutatkozó új Outlanderről a Mitsubishi. 2013-tól konnektoros hibrid hajtással is kapható lesz a szabadidő-autó, az alapváltozatok értékesítése nyáron indul.

A Tokiói Autószalonon bemutatott PX-MiEV II tanulmány már jelezte, hogy a Mitsubishi milyennek képzeli az Outlander következő generációját. Márciusban, a genfi kiállításon mutatkozik be a szériaváltozat, az első nyilvánosságra hozott fotó alapján valóban a PX-MiEV II-höz hasonló formában. Csak apróságokon változtattak a dizájnerek, hagyományosabb fényszórókat, ködlámpákat, külső visszapillantókat és kilincseket alkalmaztak.

Jelentősen átalakult a belső tér is, a Mitsubishi közleménye szerint új a könnyen leolvasható műszerfal, a multifunkciós kormánykerék, illetve az anyagok is sokkal jobb minőségűek és puhábbak lettek. Az autóban három üléssort alakítottak ki, a csomagtérajtó elektronikusan is vezérelhető.

Európában két négyhengeres motorral indul az értékesítés, a módosított kétliteres benzinessel, illetve a 2,2 literes dízellel. Első- és összkerékhajtással is rendelhető lesz az Outlander, piactól függően start-stoppal és új fejlesztésű, hatfokozatú automata váltóval. 2013-ban csatlakozik a kínálathoz egy konnektoros hibrid, amelyben a kétliteres benzineshez két elektromotor kapcsolódik, tengelyenként egy-egy. Hasonlóan a PX-MiEV II-höz, a Mitsubishi 800 kilométeres hatótávolságot ígér.