Kétféle új motort kap a BMW X3

A twin-turbó motorok a menetteljesítmények és a fogyasztás további javulását hozzák.

2011 őszén a BMW az xDrive20i és xDrive35d kivitelekkel bővíti az X3 választékot. Az új fejlesztésű, twin-turbó motorok a menetteljesítmények és a fogyasztás további javulását hozzák magukkal. Ezen kívül az autókban javítanak a széria- és a választható felszereltségen.

BMW X3

A benzines motorok között az X3 új belépő motorja ősztől az xDrive20i lesz. Az alumíniumöntvény 2 literes négyhengeres teljesítménye 184 lóerő, a legnagyobb forgatónyomatéka 270Nm. Alapkivitelben hatsebességes kéziváltóval szerelik, de választható hozzá nyolcsebességes automata is.

Alapfelszereltség a start-stop elektronika. Az uniós norma szerinti vegyes fogyasztás 7,9, illetve az automata esetében 7,5 literre adódik 100 kilométeren.

A BMW X3 xDrive35d soros hathengeres dízelmotorja 313 lóerőt ad le 4400-as fordulaton, a 630 newtonméteres legnagyobb nyomaték pedig percenkénti 1500 és 2500 fordulat között áll rendelkezésre. Az üzemanyag-fogyasztás ennél a változatnál 6,1 liter száz kilométeren.

Újdonság lesz ősztől az automatikusan kikapcsolódó elektromos kézifék. A belső tér kialakítása során a műszerek keretét fényes fekete kivitelben is lehet kérni. Tovább bővíthető a BMW Connected Drive fedélzeti kommunikációs rendszer. Navigációs rendszerrel kiegészítve képes valós idejű forgalmi adatokat fogadni.

A rendszer az ígéretek szerint különösen precíz és aktuális dugóinformációkkal szolgál, illetve tájékoztat az autópályák és főutak forgalmi helyzetéről. Ezáltal a vezető idejében felismerheti az időveszteséget okozó forgalmi dugókat, és választhat a kerülőutak közül.