V. Lotus-Retro Mobil Concours D’Elegance

A hónap utolsó hétvégéjére, azaz április 24-ére és 25-ére családi programot ajánlunk!

Miként eddig mindig, 2010-ben is lesz Hévíz-Keszthely-Hévíz régiparádé

Együttműködő partnerünkkel, az 5 csillagos, hévízi Rogner Hotel&Spa Lotus Therme szállodával ötödik éve rendezzük autós társasági eseményünket, a régi autók szépeségversenyét. A program forgatókönyve az elmúlt éveké: a szombat az érkezésé, a délután a Hévíz–Keszthely–Hévíz felvonulásé, a vasárnap pedig a hotel parkjában, a veteránautók és -motorok, valamint a luxusautók kiállításáé. Nemcsak a szakmai zsűri 25 serlege kitüntetés, a legnagyobb elismerés a közönségtől érkezik, hiszen minden látogató voksolhat a kiállítás legszebb öreg gépére, azaz a „Best of show”-ra. A kellemes majálishangulatban a gyerekeket sok külön program várja. A benevezett résztvevők az ötcsillagos wellnesshotel minden kényeztetését élvezhetik. A jelentkezőket április közepéig várjuk, a weboldalainkon (www.retromobil.hu és www.azauto.hu) elérhető űrlapok kitöltésével, de e-mailben ([email protected]) és telefonon (06-1-322-0421) is lehet regisztrálni. Fontos, hogy a benevezett autó vagy motor legalább 1980-as vagy korábbi gyártású legyen.

A kétnapos program keretében a hagyományosnak mondható Hévíz – Keszthely-Hévíz útvonalon felvonuló autók korzója mellett elegáns gálavacsora, oldtimer- és luxusautó kiállítás, értékes nyereményeket tartogató autó-szépségverseny, színes gyermek- és családi programok sora, helyi étel és italkülönlegességek garmadája, rengeteg wellness – és sportprogram, valamint sok-sok meglepetés várja a régi- és a legújabb autók szerelmeseit. A veterán autókat több mint 25 kategóriában Az Autó, az autóslap szakmai zsűrije értékeli és díjazza.

A korábbi kategóriákat a Mavamsz és a FIVA (Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) általi kor-beosztások követik, így a szakértőkből álló zsűri az alábbi osztályokban oszt serleget: • A-osztály: Az 1904. december 31-ig gyártott járművek • B-osztály: Az 1905. január 1. és 1918. december 31. között gyártott járművek • C-osztály: Az 1919. január 1. és az 1930. december 31-ig gyártott járművek • D-osztály: Az 1931. január 1. és az 1945. december 31. között gyártott járművek • E-osztály: Az 1946. január 1. és 1960. december 31. között gyártott járművek • F-osztály: Az 1961. január 1. és 1970. december 31. között gyártott járművek. • G-osztály: Az 1971. január 1-jét követően gyártott járművek.

Vasárnap a Hévízi Rogner Hotel parkjában láthatók az előkelő járgányok

Ezeken kívül pedig egy FIVA és egy Mavamasz különdíj is kiosztásra kerül.

A látogatókat április 25-én reggel kilenctől várjuk a Rogner Hotel parkjába (8380 Hévíz, Lótuszvirág u. 1.), a részt vevő autók és motorkerékpárok mozgásban 24-én délután háromtól láthatók majd a Hévíz–Keszthely–Hévíz útvonalon.

Jelentkezési lap letöltése

Ízelítő a korábbi évekből: