Opel Astra Sedan

Az új Astra lépcsőshátúja a lengyelországi Gliwicében már készül.

Opel Astra Sedan – a hazai piacra október végén várható

A próbagyártás után immár hivatalosan is megkezdődött a 2004-óta kapható Astra H generáció legifjabb tagjának, a tavaly novemberben az Isztambuli Autószalonon debütált Sedannak gyártása. Az Astra Caravan padlólemezén, ahhoz hasonlóan 2700 mm-es tengelytávval érkező Sedan a 3- és 5-ajtós Astráknál érezhetően nagyobb hátsó lábteret kínál, az 526 l-es csomagtér 176 l-es többletet jelent, a hátsó ülés 60/40 aránnyal előrehajtható. A motorpark két benzines és két dízel egysége 90-140 LE közötti teljesítményt ígér.

Brazilíában Chevrolet Vectra néven már fut, a kelet-közép európai régióba azonban Opel emblémával, Astra-orral és felirattal érkezik

A lengyelországi Gliwicében, a Zafiárval és az Astra Classic II három variánsával (5-ajtós, lépcsőshátú és kombi) azonos gyártósoron készülő Astra Sedan debütálása kapcsán a General Motors szakemberei a lengyel gyár kimagasló minőségét is kiemelték. Az elmúlt 5 évben az itt készült autók (évi 180 000 példány) garanciális meghibásodása 50 százalékkal csökkent, de a 3 éves korig fellépő problémák száma is 45 százalékkal esett.