Új Iveco Daily

Új motor és vezetéstámogató rendszer hét funkcióval

A továbbfejlesztett kishaszonjármű  a sofőr komfortjának növelését állítja középpontba, a vezetői segédrendszerek (Advanced Driver Assistance Systems) új elegyével. Ennek elemei: továbbfejlesztett vészfékrendszer (Advanced Emergency Braking System) amely 50 kilométer/óra alatti sebességnél segít megelőzni az ütközéseket, illetve magasabb tempónál enyhítheti azokat. Új PRO városi vészfékfunkció (City Brake PRO) amely a lassú, öt kilométer/óra körüli tempónál segít megelőzni a baleseteket. A közlekedési torlódás asszisztens (Queue Assist) alacsony tempónál a követési távolságot akár egészen megállásig tartva segíti a vezetést és csökkenti az araszoló forgalom okozta idegeskedést.  Az új Daily az első 7,2 tonna össztömegű haszonjármű, amelynek kínálatában a közlekedési torlódás asszisztens (Queue Assist) és a PRO városi vészfékfunkció (City Brake PRO) is szerepel. Az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control) a közlekedési torlódás asszisztenssel (Queue Assist) együttműködésben egyaránt tartja a beállított sebességet és a biztonságos követési távolságot, míg a sávtartást segítő proaktív asszisztensrendszer (ProActive Lane Keeping Assist) aktív kormányzási beavatkozásokkal segíti megelőzni az éppen igénybe vett forgalmi sáv nem szándékos elhagyását.  Erős oldalirányú széllökések esetén az oldalszél-asszisztens (Crosswind Assist) támogatja a járművezető a jármű stabilitásának megőrzésében, illetve a forgalmi sáv tartásában. A kormányzás városi üzemmódja (City Mode) a rásegítést megnövelve mérsékeli a kormánykerék forgatásához szükséges erőkifejtést, megkönnyítve a városi utcákon végzett manővereket.  

A Daily kétféle erőforrással elérhető, a 2,3 literes F1A erőforrás light- és heavy-duty homologizációban a 116 és 156 lóerő közötti teljesítmény tartományon áll rendelkezésre.  Az új 3,0 literes heavy-duty F1C motor 160 és 210 lóerő között három lépcsőben kínálja megnövelt teljesítményét, emellett egy sűrített földgázzal üzemelő Natrual Power változat is elérhető.   Az új DAILY  szegmense első modelljeként már az Euro 6D/Temp (WLTP és RDE) és az Euro VI D kipufogógáz szabvány előírásainak is megfelel. 

Az új LED-technikájú világítás erősebb fénykévéje nagyobb hatótávot biztosít, javítva a látást és az akadályfelismerést, illetve gyenge fényviszonyok közepette fokozva a biztonságot.