Bemutató: Ssangyong Actyon Sports

Az Actyon alapváltozata után itt van a pick up is.

Igen jó terepképességek jellemzik az Actyon Sports-t

A Ssangyong (sárkány) Actyon terepjáróját megnyújtott tengelytávolsággal és karosszériával, nyitott dobozos kivitellé dolgozta át és Sports névkiegészítéssel árulja, már a magyar piacon is.

A plató oldalfala viszonylag magas, 52,5 centiméter

A dupla kabin hajszálra azonos az alapváltozattal, alatta az alváz és a rugózás, kerékmegfogás is ugyanaz, az autó viselkedése viszont jótékonyan változott. A piliscsévi krosszpályán a Sports hozta az Actyon nagyon jó terepjáró képességét, ráadásul a tengelytávolság növelése miatt, rossz úton kényelmesebb a kiinduló modellnél. A hosszú rugóutakon az autó felépítménye a terep leküzdése szempontjából előnyösen mozog, az aszfalton pedig némileg csökkent a merev hátsó híd komfortrontó hatása. A terepjárásra az autók nem kaptak spéci abroncsokat, a széria gumikkal is megmászták a pálya hírhedt siratófalát. A plató mérete 1600 x 1275 x 525 mm, betétje műanyag és már kapható hozzá a műanyag doboz is.

A raktérfedő műanyag doboz már az újdonság megjelenésével egyidőben kapható

Az Actyonhoz képest jelentősen, 32 centiméterrel megnövelt tengelytávolság (3060mm); valamint a nagyméretű, 16 collos könnyűfém tárcsás kerekek, amik az autó sarkaihoz közel vannak, rövid első és hátsó túlnyúlást eredményez. Az Actyon Sports hossza 4965 milliméter (ez 51 centiméterrel nagyobb a műszaki alapul szolgáló Actyonnál) – ám a rövid első túlnyúlás, a lekerekített első sarkai kanyargós utakon, városi forgalomban könnyű kezelhetőséget, fordulékonyságot jelent.

Az Actyon Sports jól felszerelt alapváltozata a donorénál jelentősen kedvezőbb, nettó 4 940 000 forintos áron kapható. A motor műszaki adatai megegyeznek az Autó2 tesztnaplójában kipróbált változatéval.

Cs. G.

A film megtekintéséhez Internet Explorer ajánlott!