Peugeot 4007

A Peugeot új SUV-val próbál betörni a négykerék-meghajtású szemályautók piacára. A 4007 egy igazi mozaikautó

2007 - 4007
2007 – 4007

Mozaikságának bizonyítéka, hogy a 4007-est a PSA a Mitshubishivel közösen fejlesztette, és egy – Forddal közösen megalkotott – 2,2 literes HDI dízelmotort szerelt bele.

A SUV kategóriában egyre növekvő eladási számok ösztönzésére a PSA erre a piacra is mihamarabb megpróbál betörni. Az így elkészült négykerék-meghajtású autó biztos alapjait, a japán Mitshubishi gyár szolgáltatta, aki már otthon van a 4×4-es járművek fejlesztésében. A francia cég a felfüggesztést, fékeket, hajtást és a kerekeket adta mindehez. Meg persze az autó külsejét. Így jött létre a kontinenseken átívelő kapcsolatokra támaszkodó, modern, francia SUV.

Az autót Forddal közösen fejlesztett 2,2 literes HDI motorja 115 kW és 380 Nm leadására képes. Mindezt úgy, hogy akár 30%-ban biodízelt is tölthetünk a tankba. A fogyasztás és a károsanyag kibocsátási adatok is hangsúlyos szerepet kaptak. A Peugeot elmondása szerint a fő cél a fogyasztás alacsonyan tartása, valamint a károsanyag-kibocsátás csökkentése, amiről egy részecskeszűrő gondoskodik. A gyár 6 sebességes manuális váltóval szereli az autót.

Az új SUV kinézete igazán peugeot-s lett. A hatalmas hűtőrácsot és a króm keretes ködlámpát meggpillantva nem maradhat kétséges, hogy melyik márkához tartozik az új óriás. A belső térben a műszerfalat és az ajtókat is úgy alakították ki, hogy azok tökéletesen megfeleljenek az általános európai igényeknek.

Az autó nevében a 4-es a jármű méretét mutatja a többi Peugeot sorában, a két nulla a rendhagyó fejlesztési célkitűzésekre utal, a hetes, pedig pontosítja, hogy melyik generációhoz is tartozik modell.

Az 4007-est 2007 júliusától vásárolhatjuk meg, nem csak Peugeot, hanem Citroën emblémával is.