Három grammal kedvezőbb az Auris Hybrid kibocsátása

A Toyota Auris Hybrid a nyártól 84 gramm/kilométer szén-dioxid-kibocsátású változatban is elérhető, amivel a családi autók takarékossági versenyében újra a japánok vezetnek.

A fejlesztők különböző beállításokkal és aerodinamikai finomításokkal találtak még tartalékokat a hibridben, mindezt úgy, hogy közben az autó teljesítménye, menetdinamikája, komfortja egyáltalán nem változott. A kocsi kibocsátása 87 gramm/kilométerről 84 gramm/kilométerre csökkent. Az átalakításokat a Genfben bemutatott Toyota Auris Hybrid Sports modellen már végrehajtották, ennek köszönhetően a kombi szén-dioxid kibocsátása szintén páratlan a kategóriájában: 85 gramm/kilométer.

140513toykAz Auris jól fogy, 2013 első negyedévében 27 százalékkal nőtt a kereslet az új modell iránt. Ezen belül egyre kelendőbb a hibrid változat, amelyből – az egy évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva – 69 százalékkal fogyott több. A 84 grammos változatot – amelynek fogyasztását 3,6 liter/100 kilométerben adta meg a gyártó –  júniustól forgalmazzák.