Új Minik

A MINI három új, egyedi formatervezésű és önálló egyéniségű modellt mutat be: a MINI Seven-t, a MINI Park Lane-t és a MINI Checkmate-et, a dizel családtag pedig erősebb lett. Magyarországon az új modellek 2005 augusztusától rendelhetőek.

Mini Seven

MINI Seven
A MINI Seven valamennyi MINI jármű ősének, az Alec Issigonis által 1959-ben bemutatott Austin Seven-nek, a később Mini-re átkeresztelt járműnek mai változata. Issigonis akkor egy új járműosztályt hozott létre és megteremtette a MINI márka imázsát, az utódmodell most a MINI One, MINI One D és a MINI Cooper modellekből rendelhető, a listákon csak a seven jelzés tűnik fel a modellnév után. Az autók egy új solar red-nek nevezett metálfényezést is kaphatnak, sőt a Cooper Seven vásárlója eldöntheti, hogy autójának teteje a karosszériával megegyező színben, vagy fekete, fehér, illetve az új, kontrasztos ezüst színben virítson. A MINI Seven gazdag alapfelszereltségéhez bőrbevonatú kormány, klímaberendezés, ASC+T (Automatic Stability Control + Traction: kipörgésgátló és menetstabilizáló rendszer), Wave rádió, fedélzeti számítógép, világítás- és rakodócsomag valamint állítható magasságú vezető- és utasoldali ülés tartozik.

A baloldali oldalsó irányjelző alatt, valamint a jobboldali hátsó sárvédőn látható markáns 7-es szám a fekete küszöbsínekkel együtt a MINI Seven szokatlan jellemzőire utal.

MINI Park Lane
MINI Park Lane

A MINI Park Lane nevét az előző Mini egy 1987-ben gyártott exkluzív limitált modelljétől kapta. Exkluzív dizájnjával, az első osztályúan kidolgozott nemes anyagokkal, mint a bőr, vagy a króm, valamint gazdag alapfelszereltségével megy a vevőkért, újdonság a sorozathoz fejlesztett új Royal Grey metálszínt. A MINI Park Lane kivitel valamennyi MINI modellből rendelhető. Az új modell utastere is kitűnik: a párduc-fekete színű bőrrel bevont, „pipa”-dizájnú ülések az autó külső színével megegyező színben készült belső felületekkel, a kétszínű kormánnyal és a Chrome Line belsővel egy kiegyensúlyozott, egyben nagyon stílusos színvilágot képeznek. Az optimális hőmérsékletről a szériafelszereltség részét képező légkondicionáló gondoskodik. A MINI Park Lane visszafogott karakterénél fogva kívülről csak a B-oszlopokon, a küszöbökön és az első oldalirányjelzőkön látható felirattal árulja el különleges mivoltát. Ha valaki ezt túl visszafogottnak találja, az a motorháztetőre rendelhet egyedi csíkokat, ezzel is fokozva járműve egyediségét. A fentiek mellett a szériafelszereltség részét képezik többek közt a ködfényszórók, az ASC+T, a fehér irányjelzők, a Boost CD-s rádió, a fedélzeti számítógép, fény- és rakodócsomag valamint az állítható magasságú vezető- és utasoldali ülések.

MINI Checkmate

Mini Checkmate

A sportos MINI Checkmate egy 1990-es limitált szériára emlékezik, egyaránt rendelhető MINI Cooper és MINI Cooper S modellként. A Flame Spoke 17 colos kerekek, az első oldalburkolatokon látható kockás-zászló minta, valamint az ezüst színű tető és visszapillantó-búra tökéletesen harmonizál az exkluzív Space Blue színnel. Kívánságra a kontraszt-színű, spoilerrel kiegészített tető mellé kérhet a vevő egy új tervezésű ezüstszínű csíkot a motorháztetőre, amely még jobban kihangsúlyozza az autó sportos karakterét.

A sportosan elegáns beltérben Space Blue színben pompázó lekerekített felületek, kék és ezüstszürke, bőr-szövet kombinációjú sportülések, valamint kétszínű kormánykerék fokozzák az autó egyedi karakterét. A szimbolikus kockás zászló motívum nemcsak az autó külsején, hanem a küszöbléceken is visszaköszön.

A MINI Checkmate alapfelszereltsége tartalmazza az ASC+T-t, a sportfutóművet, a ködfényszórót, a fehér irányjelzőbúrákat, a légkondícionálót, a Boost CD-s rádiót, a fedélzeti számítógépet, a fény- és rakodócsomagot valamint az állítható magasságú vezető- és utasoldali üléseket.