Stílusosabb és erősebb az új Porsche Cayman

A Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be a Boxster alapjaira épülő Porsche Cayman. Változtattak az autó arányain, erősebb motorokat is kapott.

A 911-es és Boxster után a Cayman új generációját is bemutatta a Porsche a Los Angeles-i Autószalonon. A Boxster alapjaira épülő Cayman emlékeztet a roadsterre, de egyedi ködlámpákat és a Boxsterénél meredekebb szögben álló hátsó szárnyat kapott. Hosszabb és alacsonyabb elődjénél a sportkocsi, a tetővonal lejtésén is változtattak. A hosszúság mellett a tengelytáv, illetve az első-hátsó nyomtáv is növekedett.

Képgaléria

A nagyrészt alumíniumból építkező Cayman 30 kilóval könnyebb elődjénél, karosszériája 40 százalékkal merevebb. A motorok a Boxsterből érkeztek, de a kupéban 10 lóerővel erősebbek. Az alapmodell 2,7 literes hathengerese a korábbi 2,9-es helyére lép, 275 lóerős teljesítményével és kézi váltóval 5,7 másodperc alatt gyorsítja százas tempóra a Caymant.

A sportosabb Cayman S 3,4 literes motorja 325 lóerős, kézi váltóval öt másodperc alatt futja a százat. Jövő tavasszal indul a sportkocsi értékesítése.