625 lóerős lesz a McLaren szuperautója

A 2013-as modellévre felfrissül a McLaren MP4-12C, a változások egy részét a korábbi vásárlók is élvezhetik. A 3,8 literes, duplaturbós V8-as motor 600 helyett 625 lóerős, de gyorsabb programozást kapott a hétfokozatú váltó is.

Csak tavaly kezdődött a McLaren MP4-12C értékesítése, de a brit gyártó máris frissíti a szuperautót a 2013-as modellévre. Ami a változtatásokat igazán érdekessé teszi, hogy a felfüggesztést érintő módosításoktól eltekintve a korábbi vásárlók is élvezhetik a megújulás előnyeit. Kívülről csak az új McLaren-embléma jelent újdonságot.

A 3,8 literes, duplaturbós V8-as motort, a hétfokozatú SSG váltó elektronikáját és az érintőképernyős szórakoztatórendszert is újraprogramozták a mérnökök. A motor 25 lóerővel lesz erősebb, elérve a 625 lóerőt, nyomatéka, szén-dioxid-kibocsátása és fogyasztása nem változik. Egy új szoftver segítségével a sofőr meghatározhatja, hogy mennyi hang jusson a kabinba. Az ajtónyitás érintőszenzor helyett kis gombbal történik, megújult a klíma vezélőpanelje is.

Az új felfüggesztés gombnyomásra megemeli az autó elejét és hátulját, ami járdára felálláskor és fekvőrendőrökön való áthajtásnál lehet hasznos. A frissített modell 3,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, ez megegyezik a korábbi adattal, a 200-at egy tizeddel (8,8 mp), a 300-at egy másodperccel (26,5 mp) hamarabb éri el. A végsebesség 3 km/órával, 333-ra emelkedett.