Kupét épített a Zagato a BMW Z4 alapjaira

Közös tervezőasztalhoz ültek a BMW és az olasz Zagato mérnökei, a munka végeredménye egy exkluzív kupé lett. A Z4 alapjaira ültetett tanulmányautó további sorsa egyelőre ismeretlen, a prototípus mindenesetre az összes műszaki előírásnak megfelel.

Az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este luxusautó-kiállításon mutatkozott be a BMW és a Zagato közös, exkluzív kupéja. Az autó a Z4 alapjaira épült, a karosszéria teljes egészében kézi munkával készült. A tanulmányautó remekül vegyíti a BMW-re és a Zagatóra jellemző stíluselemeket, az olaszok által előszeretettel alkalmazott hullámos tető sem hiányzik.

A két hupli nem csak formai elem, javítja az aerodinamikát és nem mellesleg a sofőrnek és utasának is nagyobb fejteret biztosít, ami bukósisak viselése esetén jöhet jól. Az oldalnézet a Z4-et idézi, a hátsó rész viszont erősen zagatós beütéseket mutat.

A vörös fényezés a fényviszonyoktól függően vehet fel különböző árnyalatokat, a belső tér kialakítása jórészt az alapmodellt idézi. A prototípus átment az összes törésteszten és a gyalogosbiztonsági előírásoknak is megfelel, gyakorlatilag bármikor piacra kerülhetne. A BMW és a Zagato tervei nem ismertek az autóval kapcsolatban, a hajtásláncról sem hoztak nyilvánosságra információkat.