360 lóerős sportterepjáró az Audi Q3-ból

A Pekingi Autószalonon mutatja be az Audi a Q3 sportváltozatát. A tanulmányként debütáló RS Q3 a 2,5 literes, öthengeres turbómotort kapta, 360 lóerős csúcsteljesítménnyel.

Úgy tűnik, végleg elszánta magát az Audi arra, hogy sportmodellt dobjon piacra a Q3-ból. A Pekingben debütáló RS Q3-ból akár szériamodell is lehet a közeljővőben, Kínában egyelőre tanulmányként debütál.

Az autó karosszériája gyakorlatilag szériaérett, sportosabb elemekkel és fekete betétekkel dobták fel a Q3 megjelenését, hátulra diffúzorbetét került. 25 milliméterrel ültették a felfüggesztéseket a jobb úttartás végett, a felnik 20 colosak, a rajtuk feszülő, per 25-ös gumik viszont csak látványcélokat szolgálnak.

Az újdonság az RS3 Sportbackből ismert, 2,5 literes, öthengeres turbómotort kapta, ezúttal 360 lóerős teljesítménnyel. 100 km/órás tempóra 5,2 másodperc alatt gyorsul a sportos Q3, végsebessége 265 km/óra. Ellentétben a többi RS modellel, a Q3 Quattro összkerékhajtási rendszere szinte kizárólag az első tengelyre küldi a nyomaték, csak megcsúszásveszély esetén jut hátra is az erőből. A váltó a hétfokozatú S tronic duplakuplungos egység.