Bemutatkozott a Tata Nanónál is olcsóbb indiai autó

Már nem sokáig lesz a világ legolcsóbb autója a Tata Nano, a szintén indiai Bajaj Auto ugyanis bemutatta RE60 névre keresztelt modelljét. Az autót mindössze 200 köbcentis motor hajtja, teljesítménye 20 lóerő.

Ádáz csata folyik az indiai autógyártók között, olcsóbbnál olcsóbb modellekkel állnak elő. Eddig a Tata Nano volt a világrekorder, amelyből szuperalacsony ára ellenére sem lett nagy siker, nagyrészt a gyakori műszaki problémáknak köszönhetően. Hamarosan a Nanónál is olcsóbb autó érkezhet a piacra, gyártója az eddig leginkább motorizált riksák készítésével foglalkozó Bajaj Auto.

RE60 néven dobja piacra a cég új modelljét, az újdonság mindössze 2752 milliméter hosszú, magassága 1650 milliméter, ehhez 1312 milliméteres szélesség társul. A meglehetősen kompakt méretek ellenére állítólag négyszemélyes az utastér, a hátsó ülések lehajthatók, mögöttük 44 literes a csomagtartó.

Alig 400 kilót nyom az acélvázas, műanyag karosszériás apróság, motorja 200 köbcentis. Az egyhengeres teljesítménye 20 lóerő, végsebessége 70 km/óra, ehhez 2,8 literes átlagfogyasztás és 60 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás kapcsolódik. A mindössze 3,5 méteres fordulókörrel rendelkező autó alapára alig valamivel lesz több félmillió forintnál. Később LPG-s és CNG-verzió is készülhet az RE60-ból.